Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012


Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Προτεραιότητα σε Νέδα -Μάνη και Κυπαρισσία από Αλευρά
Πέμπτη, Απρίλιος 26, 2012 radio936 No comments
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!
Μοιραστείτε το στο Twitter
Μοιραστείτε το στο Facebook
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 25 Απριλίου 2012 στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Δυτ. Μάνης κος. Γιαννημάρας, εκπρόσωποι του δήμου Τριφυλίας, του δήμου Οιχαλίας, της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε.
Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν τα κάτωθι θέματα:
1) «Σχέδιο δράσεων βελτίωσης – ανάδειξης δικτύου μονοπατιών περιοχής ΝΕΔΑΣ-έργα αναψυχής».
Για να ολοκληρωθεί το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης, θα πρέπει οι δήμοι να καταθέσουν συμπληρωματικές εργασίες με στόχο τη σύντομη ένταξη του έργου .Εν συνεχεία θα κατατεθεί το τεχνικό δελτίο από τις τεχνικές υπηρεσίες Δήμων Τριφυλίας και Οιχαλίας για ένταξη στο ΕΣΠΑ /ΔΕΠΙΝ.
2) «Σχέδιο δράσεων – αποκατάσταση – σήμανση και ανάδειξη παλαιών μονοπατιών Δήμου Δυτικής Μάνης».
Θα συνταχθεί Προγραμματική Σύμβαση προϋπολογισμού 25.000 € με συμμετέχοντες την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, το Δήμο Δυτικής Μάνης και την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας για τη σύνταξη του σχεδίου ανάδειξης του ορεινού όγκου της περιοχής.

Η διαδικασία συμπλήρωσης του σχεδίου απαιτεί τη χωροθέτηση των μονοπατιών για την ομαλή πρόσβαση σε θέσεις μοναδικού φυσικού κάλλους. Θα αναδειχθεί η αρχιτεκτονική του περιβάλλοντα χώρου για την αξιοποίηση με βάση τις αρχές της αειφορίας.
Στόχος όλων αυτών είναι η τουριστική προβολή της περιοχής Δυτικής Μάνης
3) «Βελτίωση – Καθαρισμός βασικού οδικού δικτύου Π.Ε.Μ.» προϋπολογισμού 150.000 €.
Θα συμμετέχουν η Π.Ε.Μ. με πίστωση 50.000 € καθώς οι Δήμοι του Νομού. Σε συνεννόηση προβλέπονται δράσεις όπως ο καθαρισμός από απορρίμματα του οδικού δικτύου , των πρανών του, συλλογή- μεταφορά νεκρών ζώων κ.λ.π.
4) «Κατασκευή τεχνητού υφάλου σε παράκτια περιοχή του κόλπου Κυπαρισσίας»
Έχει ολοκληρωθεί μελέτη για την κατασκευή του τεχνητού υφάλου κι εκκρεμεί για πλήρη ωρίμανση κι ένταξη στο ΕΣΠΑ το τελικό στάδιο της ΜΠΕ.
Επειδή όμως στην ευρύτερη περιοχή του τεχνητού υφάλου συντάσσεται και μελέτη αντιδιαβρωτικής προστασίας των ακτών Καλού Νερού, απαιτείται πριν την έγκριση της ΜΠΕ να εξετασθεί η συμβατότητα των δύο έργων.
Προς τούτο ήδη ενημερώθηκαν εγγράφως και προφορικά τα μελετητικά γραφεία και τους ζητήθηκε το ταχύτερο δυνατόν να εισηγηθούν τεκμηριωμένα σχετικά με το θέμα. Μετά την εισήγησή τους, θα εξετασθεί η πορεία ένταξης του έργου του τεχνητού υφάλου στον Κόλπο Κυπαρισσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου