Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Τι συνέβη χθες στο Σύνταγμα

Πως ειναι δυνατον να χλευαζεις ενα τοσο μεγαλο κομμάτι του κινηματος ...
Αφορα http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_2692.html

Οι "κατω", οι "σοφοι", οι "δημοκρατικοι". Μηπως ξεχνας οτι ειναι ανεργοι, αδερφια μας, γιοι μας, και οτι πολλοι απο αυτους εχουν ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙ εκει για να αγωνιστουνε, με οποιο τροπο μπορουνε;

Και ναι, δεν λεω. Μπορει εσυ να εισαι τοσο εξυπνος, που δεν χρειαζετε να ακουσεις ομιλιες- λυσεις- προτασεις. Υπαρχουν πολλοι ανθρωποι οι οποιοι δεν μπορουν να φανταστουν πως μπορουν να γινουν πραγματικοτητα αυτα που ζηταμε, και εχουν αναγκη να τα ακουσουν. Αλλοι δεν ξερουν καν τι ζηταμε και ερχονται για να μαθουν.

Τα "ανθρωπακια" που λες που θελαν να διωξουν τις καντινες απο το συνταγμα αντιπροσωπευουν το λαικο αισθημα. Εξεγερση ειναι, δεν ειναι πανυγυρι. Ας οψεται η μη βιαιοτητα των αγανανκτησμενων. ""Τώρα όλοι μαζί θα πάμε ειρηνικά να διώξουμε τις καντίνες από την πλατεία"... Έτσι ακριβώς τα είπε, σαν να απευθύνεται σε δίχρονα. Ερώτηση: Αυτό δεν ονομάζεται δημαγωγία;"
Απαντηση: Οχι, δημαγωγια ειναι η πολιτική ρητορεία που αποσκοπεί στο να παρασύρει το λαό στοχεύοντας περισσότερο στο συναίσθημα παρά στη λογική (βικιλεξικο). Δημαγωγια θα ηταν αν ελεγε "Για τα ιερα κοκκαλα των προγονων μας και στο ονομα της δημοκρατιας παμε να διωξουμε τις καντινες."
"Γιατί μιλάτε σ' αυτόν που έχει ήδη βγει; Να πάτε στις γειτονιές κύριοι με την ντουντούκα σας να ενημερώσετε τον κόσμο για να έρθει Σύνταγμα. Αλλά στις γειτονιές... δεν θα έχετε κοινό (έδρανο, παλαμάκια), γι' αυτό δεν πάτε. Αρα ο σκοπός σας δεν είναι η ενημέρωση, αλλά μια θεσούλα για μετά."
Εσυ σε ποια χωρα ζεις? Εχουν οργανωσει στη Αθηνα και στη Θεσσαλονικη δεκαδες πορειες- χαπενινγκς και αλλα για να βγαλουν τον κοσμο απο τις καφετεριες και να τον κατεβασουν κεντρο.Και ολοι αυτοι τρεχουνε για μια θεσουλα, για τα χειροκροτηματα και τα λοιπα?
Εισαι τελειως ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΣ ανθρωπε μου?


Γραφεις: "αλήθεια, αφού μεταξύ σας διαβουλεύεστε, εσείς δεν θα έπρεπε να θέλετε να σας ακούτε;"

Τι εννοεις μεταξυ σας ρε φιλε? Οποιος θελει παει εκει, και μπορει απο το να καταθεσει τη γνωμη του, μεχρι να βοηθησει εθελοντικα σε οποιον τομεα μπορει.
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
Ετσι οπως γραφεις αρχικα λειτουργεις διασπαστικα (οι "πανω" και οι "κατω"), και οπως ο ιδιος ειπες δεν θελεις να αραιωνει το κινημα, αλλα να πυκνωνει. Δευτερον δινεις την εντυπωση οτι οσοι αγανακτισμενοι ΑΥΤΟ-οργανωθηκαν, και βοηθησαν με χιλιους δυο τροπους, ειναι συνδικαλιστες, εξουσιομανεις, ναρκισοι, ψευτοδημοκρατες.
Οχι φιλε. Ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ που δεν περιμεναν καποιον αρχηγο να τους δειξει τον δρομο, αλλα τον φτιαχνουν βημα-βημα.

"Επειδή ήττα τρως ΜΟΝΟ όταν παραιτείσαι του αγώνα, δεν έχω σκοπό να εγκαταλείψω το τερέν. Δεν θα με κάνεις εσύ ο άμαθος να φύγω από κούραση και τελικά ο εχθρός να νικήσει."

Δεν θα μεινω στις υβρεις και ανακριβειες που εκτοξευσες. Θα κλεισω λεγοντας μονο, οτι χαιρομαι που παρα τις διαφορες μας θα ειμαστε και οι δυο μας εκει σημερα και αυριο και οσο χρειαστει.

Οταν οι βεργες γινουν δεματι, τοτε πια δεν λυγιζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου