Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΛΕΜΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ

Αποσύρονται προληπτικά από την αγορά όλες οι παρτίδες γλυκολέμονων καταγωγής Μεξικού και λεμονιών καταγωγής Τουρκίας, αφότου η χώρα μας ενημέρωθηκε από την ΕΕ για ανίσχευση μορφολίνης.Το πρόσθετο αυτό αναμιγνύεται με άλλα υλικά επικάλυψης (κηροί) που χρησιμοποιούνται για τη μετασυλλεκτική μεταχείριση των.....
φρούτων πριν την τελική τους διάθεση στον καταναλωτή. Η χρήση της μορφολίνης ως πρόσθετο τροφίμων, απαγορεύεται στην Ε.Ε. σύμφωνα με την Κοινοτική Νομοθεσία.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα αποσυρθούν και τα φορτία που θα παρουσιαστούν προς εισαγωγή, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργαστηριακές αναλύσεις για την ανίχνευση της συγκεκριμένης ουσίας.
Οι αρμόδιες αρχές ελέγχου έχουν ήδη προχωρήσει στη λήψη επίσημων δειγμάτων, τόσο στο στάδιο της εισαγωγής όσο και στην εγχώρια αγορά, προκειμένου αυτά να αναλυθούν ως προς την παρουσία μορφολίνης.
Τα έως σήμερα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων είναι αρνητικά και οι αντίστοιχες ποσότητες έχουν αποδεσμευτεί. Ο έλεγχος συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου