Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Διαμάχη στη Βουλή για την ποινικοποίηση της αποφυγής πληρωμής διοδίων-εισιτηρίων

Η επίμαχη τροπολογία που επιβάλει αυστηρές ποινές σε όσους αρνούνται να πληρώσουν εισιτήριο και διόδια βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών, το οποίο καταψηφίστηκε τη Δευτέρα επί της αρχής από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί την Τρίτη το απόγευμα επί των άρθρων και...
 των τροπολογιών και η ψήφισή του αναμένεται αργά το βράδυ.
Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας επισήμανε ότι το ποσοστό εισιτηριοδιαφυγής φτάνει έως και το 40% στην ΕΘΕΛ, ενώ σε Μετρό και Τραμ κυμαίνεται από 7-8% έως 10%.
«Πού θα οδηγηθούμε; Αν κάποιοι λένε ότι κάνουμε στάση πληρωμών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, πέραν του φαύλου κύκλου ίσως να οδηγηθούμε και στην στάση λειτουργίας αυτών των υπηρεσιών αφού θα είναι ασύμφορο πλέον να παρασχεθούν» είπε ο κ. Ρέππας και κάλεσε τους εργαζομένους στις αστικές συγκοινωνίες «να υπερασπιστούν τις υπηρεσίες τους πείθοντας τους πολίτες ότι είναι στοιχειώδης υποχρέωση να πληρώνουν για το εισιτήριό τους».
Ο Ρέππας, επίσης, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τις τράπεζες να συνεχίσουν την ομαλή χρηματοδότηση ώστε να ολοκληρωθούν χωρίς προβλήματα τα έργα των πέντε μεγάλων αυτοκινητόδρομων.
«Καμία τράπεζα και κανένας τραπεζίτης δεν μπορεί να βρει προσχήματα έναντι του δημοσίου ώστε να βρει πάτημα και να αποχωρήσει. Θα μείνουν και θα συνεχίζουν να είναι συνεπείς στη χρηματοδότηση από τη στιγμή που το κράτος είναι συνεπές με τις υποχρεώσεις του», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέππας.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, υποστήριξε ότι «το κίνημα δεν πληρώνω δεν είναι αυθόρμητο» και ότι «εξυπηρετεί τους ευρωπαίους τραπεζίτες που έκαναν συμβάσεις με χαμηλό επιτόκιο και ψάχνουν τον τρόπο να απαλλαγούν από αυτές».
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει μια εμπρηστική τροπολογία που βάζει φυλακή όσους δεν πληρώνουν τα διόδια, την ίδια ώρα που οι κλέφτες των δισ. είναι θωρακισμένοι θεσμικά με ατιμωρησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου