Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Αίτηση παραίτησης του Παπουτσή για την χουντική απόφαση απαγόρευσης συναθροίσεων

Χρειάστηκε να περάσουν ώρες, αλλά τελικά η αξιωματική αντιπολίτευση με μία μάλλον χλιαρή ανακοίνωση καταδικάζει την πολιτική συμπεριφορά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Παπουτσή, μέσα από μία ανακοίνωση - δελτίο τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Δυστυχώς, η αντίληψη της κυβέρνησης του......
Γιώργου Παπανδρέου περί του τι είναι δημοκρατία, φάνηκε ξεκάθαρα από την απαγόρευση συναθροίσεων πολιτών που αποφάσισε η αστυνομική διεύθυνση Σερρών. Παρόμοια τάση ιδιότυπης αντίληψης περί δημοκρατίας και δικαιωμάτων των πολιτών παρατηρήθηκε και στην Κερατέα, όπου αστυνομικός έβγαλε το υπηρεσιακό του περίστροφο και απείλησε άοπλους πολίτες.
Η δημοκρατία στην χώρα μας έχει παύσει να διολισθαίνει. Τα φαινόμενα δείχνουν πλέον, ξεκάθαρα, πως πεθαίνει, μέσω των πολιτικών αποφάσεων της -προφανέστατα ανίκανης να διαχειριστεί τις ευθύνες των αποφάσεών της- κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.
Και όπως λέει ο σοφός λαός: "Άμα δεν τό 'χει η κούτρα σου να κατεβάζει ψείρες..."...

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την απόφαση του "μη συναθροίζεσθε"

«Η Ν.Δ. ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρ. Παπουτσή, να παραιτηθεί.
Η αποκάλυψη της Ν.Δ. για τη σημερινή απόφαση του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, με την οποία αποφασίστηκε “η απαγόρευση για λόγους δημόσιας ασφάλειας και διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής”, όχι μόνο της κίνησης και της στάθμευσης γεωργικών μηχανημάτων –από της 8ης πρωινής της Τετάρτης, 9/2 έως και την 8η πρωινή της Παρασκευής, 11/2…- αλλά και της “κάθε δημόσιας, υπαίθριας, συνάθροισης ή πορείας (!!!)”, επιβεβαίωσε την επικίνδυνη και αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης του Μνημονίου.
Επισημαίνεται ότι στη συγκεκριμένη απόφαση τονίζεται το πρωτοφανές πως “η πραγματοποίηση ή απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης και πορείας θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο”.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όχι μόνο δεν αποδοκίμασε την πρωτοφανή και ολισθηρή αυτή απόφαση, αλλά παρέσχε πλήρη πολιτική κάλυψη, αποκαλύπτοντας ότι αποτελεί συνειδητή κυβερνητική επιλογή.
Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του κ. Γ. Παπανδρέου και της κυβέρνησης του Μνημονίου είναι προφανής και επικίνδυνος.
Ο κ. Χρ. Παπουτσής, με την πολιτική του, οδηγεί σε όξυνση των αντιπαραθέσεων μεταξύ των πολιτών και, υιοθετώντας αυτές τις αποφάσεις περί απόπειρας πραγματοποίησης συναθροίσεων και πορειών, εισάγει από τη χαραμάδα νέες αντιλήψεις περί της τήρησης των Νόμων και του Συντάγματος, οι οποίες παραπέμπουν στο χειρότερο παρελθόν.
Η ελάχιστη προσφορά του στον τόπο και τη Δημοκρατία πλέον είναι η παραίτησή του».

Κωνσταντίνος
http://kostasxan.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου